Skip to main content

Pipe bursting

Er ligt in de Nederlandse ondergrond een netwerk van duizenden kilometers aan leidingen die bedrijven en woningen voorzien van water, data en energie. Veel van deze leidingen zijn meer dan veertig jaar oud en aan vervanging toe. In de afgelopen veertig jaar is de infrastructuur in Nederland enorm uitgebreid waardoor het vervangen van deze leidingen steeds vaker onmogelijk is of voor veel overlast zorgt. Er wordt daarom steeds vaker gezocht naar sleufloze technieken om het technisch mogelijk te maken en de overlast van de omgeving tot een minimum te beperken.

Neem contact op

Over pipe bursting

Pipe bursting is zo’n sleufloze methode waarbij een bestaande leiding vervangen kan worden door een nieuwe met dezelfde diameter zonder dat een straat over de gehele lengte opengebroken hoeft te worden.

Holland Drilling beschikt over een zeer compacte pipe bursting machine waarmee eenvoudig en veilig leidingen tot een diameter van 323 mm vervangen kunnen worden. Door de compactheid van de machine is slechts een kleine werkput noodzakelijk.

Illustratie pipe bursting
Render pipe bursting

Vraag een offerte aan