HDD – boring 20″ staal

In uitdagende bodemgesteldheid in Heilbronn (D)

Autobahn A6

In het voorjaar van 2017 heeft Holland Drilling een HDD – boring uitgevoerd onder de autobahn A6 in het Duitse Heilbronn. De autobahn A6 werd aangepast en het verleggen van bestaande kabels en leidingen was onderdeel van dit omvangrijk werk. Ter hoogte van Heilbronn wordt een compleet nieuwe brug gebouwd en daarvoor dienen eerst de bestaande kabels en leidingen verlegt te worden. De opdrachtgever koos ervoor om alle leidingen in één 20″ stalen mantelbuis voorzien van een uitwendige betoncoating onder de A6 door te voeren middels een HDD – boring.

De ondergrond en het ontwerp maakte de uitvoering van deze boring uitdagend. Vanwege de beperkte ruimte bestond de boorlijn uit meerdere gecombineerde bochten met een minimale radius. De afwisselende zachte lagen (leem) met keien gevolgd door harde lagen van gesteente maakten het volgen van de boorlijn niet eenvoudig.

Holland Drilling zette hiervoor haar 80 – ton’s boorrig in.

Voor de pilotboring is een mudmotor ingezet. Vervolgens zijn voor het ruimen hole openers ingezet om de gewenste boortunnel te bereiken in het aanwezige gesteente. Ondanks deze omstandigheden is de boring binnen de planning uitgevoerd en is de 20″ stalen buis met minimale trekkracht ingetrokken.

Vraag een offerte aan

Heb jij een vraag of loop je ergens tegenaan?